사회
사회일반
진안경찰서 '성수파출소' 신축 준공
36년 만에 재탄생… 주민 맞춤형 쾌적한 공간 변신
기사입력: 2021/09/07 [14:45]  최종편집: ⓒ 브레이크뉴스 전북판
김현종 기자
트위터 미투데이 페이스북 요즘 공감
필자의 다른기사 보기 인쇄하기 메일로 보내기 글자 크게 글자 작게

 

▲  7일 이형세(치안감ㆍ가운데) 전북경찰청장과 김홍훈(총경ㆍ오른쪽에서 여섯 번째) 서장을 비롯 전춘성 진안군수 등 주요 참석자들이 '진안경찰서 성수파출소' 신축 준공 테이프 커팅에 앞서 기념촬영을 하고 있다. / 사진제공 = 진안경찰서                                                                                                                                               © 김현종 기자

 

 

 

 

 

 

전북 진안경찰서 성수파출소가 7일 개소식을 갖고 면민의 안전과 행복을 최우선 목표로 치안활동에 돌입했다.

 

이날 개소식은 코로나19 방역을 위해 마스크 착용 및 예방 수칙을 준수하기 위해 참석자를 최소한으로 제한한 가운데 이형세(치안감) 전북경찰청장과 진안경찰서 김홍훈(총경) 서장을 비롯 전춘성 진안군수이치용 재향경우회장 및 협력단체장 등이 참석한 가운데 신축 준공을 축하했다.

 

특히 신축 경과보고 유공자 포상 격려사 축사 현판 제막 등의 순으로 진행됐다.

 

이 자리에서 이형세(치안감) 전북경찰청장은 "청사 신축은 지역 주민의 오랜 숙원사항이 이뤄진 것으로 전 경찰가족과 함께 개소를 진심으로 축하한다"고 말문을 연 뒤 "공사 기간 동안 좁은 공간에서 불편을 감수하고 근무한 직원들의 노고를 격려하는 동시에 친화적 환경으로 깔끔하고 세련된 청사로 옷을 갈아입은 장소에서 새로운 각오로, 경찰이 있어 편안하고경찰이 있어 안심이 되는 안전하고 행복한 진안 만들기의 원동력이 될 것으로 믿어 의심치 않는다"고 당부했다.

 

그러면서 "직원들이 더 쾌적한 환경에서 근무하게 돼 내부 만족도와 사기 진작이 기대가 된다""생활정의 실천을 통한 고품격 치안서비스를 제공해 줄 것"을 당부했다.

 

김홍훈(총경) 진안경찰서장은 "올해는 수사권 조정과 자치경찰제가 본격적으로 시행된 역사적인 시기인 만큼, 지역 주민들에게 최선의 치안서비스 제공에 열정을 담겠다"고 밝혔다.

 

연면적 208.92에 건축면적 63평 규모의 지상 2층 건축물로 완공된 '성수파출소'지난 3월부터 48,500만원의 예산을 투입, 순찰차가 신속하게 출동할 수 있도록 출입로 보완 및 내진설계로 재난(지진)대비와 효율적이고 쾌적한 공간으로 사무실 조사실 회의실 무기고 여 화장실 숙직실 샤워장 등의 시설이 완비돼 있다.

 

기존 '성수파출소'1985년에 건축돼 건물 노후화 및 협소하고 건물이 도로보다 높은 지역에 터를 잡아 장애인 등 사회적 약자들의 출입에 어려움을 겪었다.

 

이에 따라, 공공청사 입구와 일반도로 실측과 높이를 동일하게 설계해 거동이 불편한 장애인 및 어르신들이 파출소를 방문하는데 불편함이 없도록 깔끔하고 세련된 청사로 신축됐다.

 

아래는 위 기사를 구글 번역이 번역한 영문의 '전문'이다.

Below is the 'full text' of an English article translated from the above article with Google Translate.

 

New construction of 'Seongsu Police Box' in Jinan was completed.

Reborn after 36 yearsTransformation of a comfortable space customized for residents

 

Reporter Kim Hyun-jong

 

Jeollabuk-do Jinan Police Station Seongsu Police Station held an opening ceremony on the 7th and began security activities with the safety and happiness of the residents as the top priority.

 

The opening ceremony was held on this day, with the number of attendees being kept to a minimum in order to comply with the precautions and wearing a mask for the prevention of COVID-19. The new construction was completed in the presence of the president and the heads of cooperative organizations.

 

In particular, construction progress report awards for meritorious people encouraging speeches congratulatory speeches unveiling of signboards, etc.

 

At this meeting, Jeonbuk Police Agency Commissioner Lee Hyung-se (police chief) said, "The construction of the new building has been a long-cherished wish of the local residents, and I sincerely congratulate the opening with the entire police family." I have no doubt that it will be the driving force to create a safe and happy Jinan where the police are comfortable and the police are safe, with a new determination in a place that has changed into a clean and stylish office building in a friendly environment while encouraging the hard work of the employees who worked there. not," he begged.

 

"The employees are expected to work in a more pleasant environment, which will boost internal satisfaction and morale," he said.

 

Jinan Police Chief Kim Hong-hoon (Superintendent) said, "This year is a historic period when the investigation authority adjustment and the autonomous police system were implemented in earnest, so we will put our passion in providing the best security services to local residents."

 

The Seongsu Police Box, which was completed as a two-story building with a total floor area of ​​208.92 m2 and a building area of ​​63 pyeong, invested 485 million won from last March, and supplemented the entrance and seismic design so that patrol cars can be dispatched quickly. As an efficient and comfortable space for disaster (earthquake) preparation, it is fully equipped with facilities such as office investigation room meeting room arsenal men’s and women’s restrooms, sleeping room, and shower room.

 

The existing 'Seongsu Police Box' was built in 1985 and it was difficult for the socially disadvantaged, including the handicapped, to access the site because the building was old and narrow and the building was located in an area higher than the road.

 

Accordingly, the entrance of the public building and the height of the road were designed to be the same as the actual measurement, so that the disabled and the elderly with limited mobility do not have any inconvenience in visiting the police box.

<ⓒ 브레이크뉴스 전북판. 무단전재 및 재배포 금지>
트위터 미투데이 페이스북 요즘 공감
닉네임 패스워드 도배방지 숫자 입력
내용
기사 내용과 관련이 없는 글, 욕설을 사용하는 등 타인의 명예를 훼손하는 글은 관리자에 의해 예고 없이 임의 삭제될 수 있으므로 주의하시기 바랍니다.
 

'제8회 부안노을축제' 22일 개막
광고
광고
많이 본 뉴스